Å delta i Angstring

Hva vil det si å delta i en gruppe i Angstringen? Angstringene er selvhjelpsgrupper drevet av folk som selv har angst.

 


Før du går i gruppe

Les om Angstringen, angst og andres historier om du vil vite mer før du tar kontakt med oss.

Ta kontakt

Når du tar kontakt med Angstringen Norge får du snakke med et menneske som har egen erfaring med angst og selvhjelp i Angstringen, vi svarer på alle spørsmål du måtte ha. Du kan også ta direkte kontakt med den lokale Angstringen der du bor. Hvis du ønsker å begynne i en gruppe får du en avtale om en intervjusamtale og settes på venteliste.

Vent på ny gruppe

Det kan være litt ventetid før det er nok folk på ventelisten til å starte en ny gruppe. En gruppe består av 5-9 mennesker som sliter med angst, gruppa hjelpes igang av en eller to igangsettere.

Møt igangsetter

Igangsettere har selv gått i gruppe i Angstringen og jobber frivillig med å sette igang grupper lokalt. Igangsettere er tilstede på de første møtene i hver gruppe og hjelper gruppene å komme i gang, deretter er gruppene lederløse og selvdrevne.

 

Gå i gruppe

Å gå i gruppe er veldig enkelt, og veldig vanskelig. 

5-9 mennesker som alle sliter med angst møtes to timer ukentlig og prøver å være mentalt tilstede, her og nå, i samtalen rundt bordet. Du møter ingen behandler i Angstringen, bare andre mennesker som også sliter med angst. Noen går i terapi samtidig som de går i Angstringen.

Alle har taushetsplikt og møteplikt. Det betyr at alt dere snakker om i gruppa skal holdes internt i gruppa, og at for å delta i en gruppe må du prioritere møtene.

Lurer du på mer om å gå i gruppe? Se intervju med Arve om hans erfaringer eller les retningslinjene for hvordan en selvhjelpsgruppe i Angstringen fungerer. Du kan også lese om motivasjon i Angstringen her.

Etter gruppe

Du går i gruppe så lenge du selv vil, noen går i noen måneder, andre går i flere år.

Selv om 8 av 10 sier de blir bedre av å gå i Angstringen så er det å jobbe med egen angst et livsvarig prosjekt. Bruk det du har lært i gruppa resten av livet!

Frivillig i Angstringen

Angstringen er drevet av folk som selv har deltatt i en gruppe i Angstringen og vi trenger stadig nye frivillige. Ta din egen selvhjelpsprosess “et skritt videre” og ta i bruk dine erfaringer fra Angstringen ved å bli igangsetter av nye grupper eller kontaktperson for ditt distrikt. Du og vi trenger din frivillighet.

Les om å være igangsetter og å starte ny gruppe.