Personlige historier

Arve

Han hadde seilt tilsynelatende problemfritt gjennom livet. Så slo angsten ned som en bombe. Nå er det tre år siden ja-mannen Arve (55) begynte å forstå at det var lov å si nei. Og at han ikke trengte å være morsom.

Elisabeth

En kvinne i min beste alder. Jeg som hadde fikset alt; bodd, reist og kjørt alene, ordnet opp for andre og meg selv, tatt for meg av livets goder. Følsom og med dårlig selvtillit, joda, og med tvangstanker jeg ikke lot meg hindre av.

Roar

Han skulle flytte. Men det var ikke en eneste kompis å ringe til for å be om hjelp. Roar oppdaget at han var uten sosialt nettverk og han ble så redd at han trodde han skulle dø. To år senere innså han at han led av angst.

Lene

Jeg hadde angst selv om jeg visste at det ikke var noe å være redd for. Jeg hadde angst for å få angst, selv om jeg visste at det ikke var noen fornuftig grunn til at jeg skulle få angst. Og fordi jeg visste dette, skammet jeg meg over angsten min - og siden jeg også visste at det var ufornuftig å skamme meg over angsten min, så skammet jeg meg over skammen min.